20121217

EVA CUNILL COMISSÀRIA DE LA COL.LECCIÓ D'ART CONTEMPORÀNI ABARTIUM EN LA SEVA PRESENTACIÓ AL PAÍS BASC


Eva Cunill ha comissariat i participat a l'exposició de la col·lecció Abartium  d'art contemporani, de la qual és directora, en la seva presentació al País Basc, a la Fundació Museu Boines La Encartada de Balmaseda a Bizkaia. Un total de 45 obres entre pintura, escultura, instal·lacions i art digital, s'exposen a les sales Kolitxa i Sabugal del Museu, amb més de 430m2 d'exposició.

L'acte d'inauguració es va cel.lebrar el divendres 14 de desembre a les 19:00h, i va comptar amb la presència de la Directora del Museu Sra. Begoña de Ibarra, el Sr. Andoni Iturbe en representació de la Diputació Foral de Bizcaia, del Sr. Alfonso Zugasti en representació de l'Ajuntament de Balmaseda, i els artístes bascs: Koldo Etxebarria, Diego Moyua, Blanca Abajo i la mateixa Eva Cunill, que varem exposar la seva tesi artística als espectadors. A continuació, la direcció del Museu va convidar els presents a un lunch i una visita personalitzada al museu.

A la mostra hi han participat divuit artistes entre els que cal destacar a més dels esmentats abans: l'osonenc Josep Vernís, Pere Ribera de Castelló, Ariadne Nenclares de Mèxic, Harrison de Xile, Quim Arqués, Huet, Jaume Font, Ramon Soberon, Álvaro Peña, Javier Sanz, Ibarra, Mart, Miguel Balbás y Roberto Canduelo.

Diversos medis s'han fet ressò de l'esdeveniment tant escrits, com digitals i de radio, així com la televisió basca ETB.

L'exposició es pot visitar fins el 30 de gener de 2013, en l'horari habitual del Museu.